Zupy krem to świetne alternatywy tych klasycznych. Mogą służyć jako "przemycałki" warzyw dla wybrednych, których zielone gryzie w język. Na wierzch można posypać dowolne dodatki, jak nasiona konopi, czy siemię lniane. Jak wykonać taki przepyszny krem: Składniki 5 średniej wielkości buraków 2 bataty 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 2 spore jabłka 1,5 litra wody 2 łyżki oleju (u nas olej z cytryną i kolendrą ) do posypania: prażone siemię lniane , pestki dyni, konopi lub słonecznika do polania: olej z cytryną i kolendrą Iceavnieks i/lub olej z pestek dyni łyżka śmietany, gęstego jogurtu lub śmietanki roślinnej Wykonanie: Rozgrzej w garnku olej, dodaj rozdrobnioną cebule i chwilę podsmaż. Wrzuć do garnka resztę pokrojonych w kostkę warzyw i jabłka. Zalej wodą, dopraw solą i pieprzem. Dorzuć do warzyw listek laurowy. Gotuj przez ok. 30 40 minut aby warzywa zmiękły. Zdejmij zupę z kuchenki, wyjmij z niej liść laurowy i zmiksuj całość na gładki kre...
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza