Czy "Mannik Konopny" brzmi dla ciebie jak czarna magia? Jedyne, czego możesz się obawiać, to że zniknie z talerza szybciej, niż się na nim pojawił! 😋
To nie nowość, że masło konopne Iecavnieks jest idealną alternatywą do masła orzechowego, ale czy wiedziałeś, że równie świetnie się sprawdza w ciastach?
Mannik jest bardzo prosty i mało wymagający w przygotowaniu, a efekt zachwycający. Konopie wzbogacają go o niepowtarzalny smak oraz bogactwo witamin, minerałów, kwasów Omega i białka.
Jak przygotować:
💚 160 g kaszy manny
💚 220g kefiru, jogurtu, mleka roślinnego
💚 2 x jajko lniane (1 jajko = 1 łyżka mielonego lnu Iecavnieks + 3 łyżki wody)
💚 100g masła konopnego Iecavnieks
💚 miód/syrop/cukier
💚 łyżeczka sody i proszku do pieczenia
💚 220g kefiru, jogurtu, mleka roślinnego
💚 2 x jajko lniane (1 jajko = 1 łyżka mielonego lnu Iecavnieks + 3 łyżki wody)
💚 100g masła konopnego Iecavnieks
💚 miód/syrop/cukier
💚 łyżeczka sody i proszku do pieczenia
Kaszę zalej kefirem i zostaw na 20 min do napęcznienia. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 30 minut.
Ten wypiek na pewno zainteresuje Cie smakiem i podbije serca gości! A ile w każdym kęsie dobroci dla organizmu 😋
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza